5 jarig jubileum van de Supporters Vereniging UYC

Oh jazeker….., vroeger had de Utrechtse IJshockey Club een heuse supporters vereniging. Onder het vurig leiderschap van Trix de Klein werd er vanalles georganiseerd voor- en rond- het ijshockey op de kunstijsbaan. De club werd al direct bij de opening van de baan opgericht dus werd in 1975 het 5-jarig bestaan gevierd. Hiervoor had de supportersvereniging heel wat georganiseerd…heel leuke dingen, althans voor die tijd.

svblad01We hebben gelukkig nog de hand kunnen leggen aan een jubileum-exemplaar van het supportersblad dat toen is uitgebracht (inderdaad, dat was er toen ook), zo uit de stencil machine want PC’s en color-printers hadden we natuurlijk nog niet. Er werd door verschillende mensen in die uitgave iets geschreven, o.a. door de heer van der Leegte, de toenmalige directeur. Hieronder de openings-tekst van de hand van Trix de Klein. Het enthousiasme spat er vanaf en wat we nog kunnen herinneren is dat het inderdaad een heel spectaculair weekend is geweest met volle tribunes.

Als je het leuk vind om door het hele boekje te bladeren, klik dan op het fototoje hiernaast.


September 1975
WIJ NODIGEN U UIT

De supportersvereninging viert haar 5-jarig bestaan met een daverend feestweekend op de ijsbaan, wat ons mogelijk werd gemaakt dankzij de fantastische medewerking van het Stichtingsbestuur der Kunstijsbaan, die ons voor deze dagen de beschikking over de baan heeft gegeven, waarvoor wij dan ook zeer erkentelijk zijn.

Wij verwachten dan ook een enorme belangstelling, daar voor alle festiviteiten de TOEGANG GRATIS is

Een nader programma vindt u elders in dit Lustrumnummer, een programma wat is opgebouwd rondom een lustrumtournooi tegen HIJS-INTERVAM, voor welk tournooi zowel zaterdag als zondag alle teams van U.IJ.C. tegen H.IJ.S. een wedstrijd zullen spelen.

Daarnaast zal het kunstrijden enkele optredens verzorgen en zal er zaterdag een demonstratie, met uitleg op het ijs worden gegeven door het curling, waarna het publiek zondag in de gelegenheid zal worden gesteld een poging te wagen deze loodzware schijven in de juiste koers te doen glijden.

Om dit geheel heen zal de ijsbaan opgeluister worden met diverse attrakties, zoals o.a. ballen gooien, schieten, ringwerpen en oliebollen, kortom wij hopen er een feestelijk geheel van te maken.

Natuurlijk is het een vurige wens van ons, dat u helpt de verloting tot een succes te maken, een verloting warmee u prachtige prijzen zult kunnen winnen

Twee absolute KNALLERS hebben wij dan nog voor u in petto, nl:

zaterdag: verweven door het totale programma MARSWEDSTRIJDEN, waaraan talrijke DRUMBANDS, FANFARE-, TAMBOER-, en PIJPERKORPSEN zullen meewerken. Een spektakel van de bovenste plank, waarvoor wij dan ook enorm veel belangstelling verwachten..
Zondagmiddag: een ijshockeywedstrijd tussen “TROS, Radio/TV team” en “Bekende Nederlanders” waarin o.a. zullen meespelen: Albert West, Bram Biesterveld, Ron Brandsteder (discjockey), Ronnie Mol (discjockey), Hans van Leeuwen (Hier en Nu), Barend Servet, Oscar Harris, Hein van Nieveld (presentator), Ruud Terweijde (Avro’s Sportpanorama en Wim Jesse

U ZIET: DEZE HAPPENING KUNT U NIET MISSEN!!!!!!!!!!

Voor dit alles is de toegang gratis!!!!!!